Офіційний сайт Бериславської міської ради

5

Квітень

2024

Бериславська міська військова адміністрація ініціювала зустріч з активними підприємцями громади


З метою встановлення дієвого діалогу Бериславська міська військова адміністрація ініціювала зустріч з активними підприємцями громади.

До заходу, спрямованого на відновлення економічної стабільності Бериславської міської територіальної громади та підтримку місцевого малого та середнього бізнесу, долучилися директор Бериславської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості Сергій Стародубець та голова Спілки роботодавців, товаровиробників та підприємців Бериславського району Олексій Чачібая.

Начальник Бериславської МВА Олександр Алчієв наголосив, що для місцевої влади дуже важливим етапом розвитку громади є саме відновлення підприємницької діяльності. Тому подібні зустрічі відбуватимуться і надалі.

«Відновлення бізнесу, який постраждав через військові дії, є надзвичайно важливим для відновлення економічної стабільності та соціально-економічного розвитку країни – в цілому та громади – зокрема», – зазначив спікер та додав, що Бериславська міська рада вже здійснила низку заходів у цьому напрямку. Наразі, видане розпорядження щодо підтримки аграріїв, яким передбачене зменшення податкового навантаження шляхом надання пільг по сплаті місцевих податків та зборів на 2023-2024 роки на всій території громади для юридичних осіб (100% пільг по платі за землю та нульова ставка по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки).

Сергій Стародубець ознайомив учасників зустрічі з державними грантовими програми для створення та розвитку малого та середнього бізнесу, у тому числі: для ветеранів війни, а також детально окреслив умови надання компенсацій роботодавцям за працевлаштування ВПО.

Олексій Чачібая запропонував розширити коло учасників робочих нарад шляхом звернення підприємців до Спілки роботодавців, товаровиробників та підприємців Бериславського району та до Бериславської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості.

 

Шановні бериславці, якщо Вас цікавить обговорення проблем відновлення малого та середнього бізнесу у громаді та пошуку шляхів їх вирішення, просимо доєднуватися. Контакти: моб. тел.: +380966069115, e-mail: berislav.mva@ukr.net