Офіційний сайт Бериславської міської ради

21

Жовтень

2020

Будівництво комплексу за кошти Європейського Союзу

03 вересня 2020 року, Міністерством розвитку громад та територій України, оголошено конкурсний відбір проектів регіонального розвитку. Це проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

Спеціалістами Бериславської міської ради було успішно подано проект регіонального розвитку «Будівництво комплексу по сортуванню побутових відходів м.Берислав Херсонської області (за межами населеного пункту)». Подання проекту регіонального розвитку за програмою секторальної підтримки, дає змогу Бериславу реалізувати проект будівництва сортувального комплексу, за кошти Європейського Союзу.

Подача проектів вже припинена, тож невдовзі ми матимемо конкретну інформацію за результатами попереднього конкурсного відбору.

Коротко про програму

У 2014 році між Урядом України та Європейською Комісією було укладено Угоду про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України. Загальною метою Угоди є підтримка соціальної, економічної та територіальної згуртованості України і підвищення добробуту громадян по всій країні. Угода підтримує досягнення цілей, визначених у Державній стратегії регіонального розвитку України на період до 2020 року.