Офіційний сайт Бериславської міської ради

25

Квітень

2023

Чужих дітей не буває — усі вони наші!

Чужих дітей не буває — усі вони наші! Цей вислів сьогодні має надважливе значення. Адже результат цієї страшної війни – тисячі дітей, які залишилися сиротами, зіткнулися з жахіттями війни, зникли безвісти, насильно вивезені на територію країни-агресора та не знають нічого про своїх батьків.

Зранку 24 квітня 2023 року до служби у справах дітей та сім’ї виконавчого комітету Бериславської міської ради надійшло повідомлення від Бериславського районного відділу поліції Головного Управління Національної Поліції України в Херсонській області про дитину, яка залишилась без батьківського піклування та знаходиться на території м. Берислав. Наше місто впродовж тривалого часу зазнає нищівної шкоди з боку російських окупантів, від якої страждають мирні жителі. І перебувати в місті дуже небезпечно для людей і особливо для дитини, яка залишилася сам-на-сам зі своєю бідою. Тож не гаючи часу спеціалістами Служби спільно з представниками поліції та лікарями швидкої допомоги, в терміновому порядку було складено план дій щодо евакуації дитини до більш безпечної території України та тимчасове влаштування в сім’ю.

У результаті прикладених зусиль, вже надвечір цього ж дня, хлопець знайшов нову родину, в якій буде проживати та отримувати турботу та любов.

Бериславська міська рада, на разі, вирішує питання про надання дитині тимчасового юридичного статусу “Дитина, позбавлена батьківського піклування”.