Офіційний сайт Бериславської міської ради

10

Лютий

2017

Діти сіли в депутатські крісла

Сьогодні, 10 лютого учні 10-11 класів Бериславської школи №1 відвідали міську раду. В рамках правової освіти, вони прийшли ознайомитися з роботою органу місцевого самоврядування. Зустріла гостей секретар міської ради Світлана Лужецька. Вона провела екскурсію кабінетами міськради, ознайомила школярів з основними напрямки діяльності міської ради і її виконавчого комітету. В депутатській кімнаті, куди депутати збираються на засідання постійних комісій, учні мали змогу в діалозі дізнатись про те, яким чином йде підготовка до сесії, які питання виносяться на її розгляд, про роботу депутатів на своїх виборчих округах, які питання має право вирішувати міська рада та її виконавчий комітет.
Під час екскурсії учні дізналися про напрацювання міської влади, ряд важливих рішень, що приймались на сесії, про проект в галузі інноваційної енергетики – спорудження сонячної електростанції на території міської ради.

Розповіла Світлана Олександрівна і про основні принципи місцевого самоврядування, питання виборності, законності та гласності роботи міської ради, про завдання та функції органів місцевого самоврядування. Активну учать в діалозі прийняла і директор школи Наталя Федоренко, оскільки вона є обраним депутатом міської ради. Разом із своїм вчителем Світланою Корибут діти ставили багато запитань стосовно нюансів роботи депутатів та міськради.