Офіційний сайт Бериславської міської ради

24

Березень

2022

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Мінсоцполітики пояснило, як отримати по 2000 гривень вимушеним переселенцям
Кабінет міністрів затвердив порядок виплати щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб.
Зазначається, що право на отримання довідки мають особи, які з 24 лютого 2022 року перемістилися із регіонів, які визначені, зокрема в розпорядженні Уряду від 6 березня 2022 року № 204-р, а саме: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області та Київ і отримали довідку про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.
Щоб отримати допомогу потрібно стати на облік як внутрішньо-переміщена особа та отримати відповідну довідку, а також подати заяву на отримання допомоги на проживання.
В Мінсоцполітики уточнили, що допомога надаватиметься щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування. Допомогу виплачуватимуть а повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.
Допомога надаватиметься у таких розмірах:
• для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень на місяць;
• для інших осіб – 2000 гривень на місяць.
Виплата допомоги здійснюватиметься через “Ощадбанк” на банківський рахунок (за стандартом IBAN), який отримувач вказав у заяві на допомогу.
Заяву можна буде подати до відділу соціального захисту населення виконавчого комітету Бериславської міської ради каб. №3, каб.№5.
Також після необхідних доопрацювань подати заяву можна буде через програмні засоби Порталу “Дія”. Орієнтовно доопрацювання буде завершено до кінця місяця.

Додаткова інформація за телефоном: 7-60-76, 7-21-57.