Офіційний сайт Бериславської міської ради

24

Квітень

2024

Евакуаційні заходи обов’язкового відселення дитячого населення з міста Берислав посилено


У жовтні 2023 року місто Берислав, села Зміївка та Новоберислав оголошено зоною обов’язкової евакуації у примусовий спосіб дітей та їх законних представників. Відповідно, Бериславською міською військовою адміністрацією було вжито усіх можливих заходів для переміщення родин з дітьми у більш безпечні регіони країни та за її межі. Робота і триває і станом на сьогодні.

Незважаючи на вжитті заходи, наша громада за час війни втратила двох дітей. Ще двоє – зазнали поранень. З настанням весняно-літнього періоду спостерігається негативна тенденція до повернення у м. Берислав сімей з дітьми. Наразі, у місті відсутні світло та газ, вода подається за графіком. Але саме основне – територія усього міста щоденно перебуває під активними ворожими обстрілами (керовані авіабомби, танки, артилерія, міномети, дрони). Щоденно в громаді реєструються поранення або загибель людей.

 

З огляду на вище зазначене, посилено заходи обов’язкового відселення сімей з дітьми, що знаходяться в зоні активних бойових дій та можливих бойових дій, згідно ст.1 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», ч.ч. 1.2. ст. 6, ст. 19, ст.30 Закону України «Про охорону дитинства» від 26 квітня 2001 року № 2402-ІІІ, пункту 3 порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року № 841 (зі змінами від 07 березня 2023 року).

У Шляхівському, Зміївському та Новобериславському старостинських округах евакуйовано дитяче населення у 100 % обсязі.

Врятуйте своїх дітей. Дайте їх шанс на життя!

Контактна лінія Бериславської міської територіальної громади 0966069115