Офіційний сайт Бериславської міської ради

10

Листопад

2021

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відповідає на питання платників податків

ЄСВ з ФОП: чи можна внесок включити до складу витрат?

Щодо права ФОП, який провадить господарську діяльність на загальній системі оподаткування включити до складу витрат суму сплаченого єдиного внеску. Відповідно до п. п. 177.4.3 п. 177.4 ст. 177 Податкового кодексу України до переліку витрат, безпосередньо пов’язаних з отриманням доходів фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування належать, зокрема, суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірах і порядку, встановлених Законом України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Враховуючи вищевикладене, фізичні особи – підприємці на загальній системі оподаткування мають право включити до складу витрат суму сплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Детальна інформація розміщена в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі у розділі 104.05 ЗІР за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».