Офіційний сайт Бериславської міської ради

9

Червень

2020

Горить сміття. Що робити?

В місті сталась надзвичайна ситуація – загорівся вогонь в балці, який згодом став причиною пожежі на сміттезвалищі.

Мешканцям міста, дещо пощастило, коли вітер відвернув ядучий дим від житлових кварталів. На місці події, впродовж всіх святкових вихідних, пожежні боролися з вогнем. Команди рятувальників, тоннами води заливали осередки вогню, аби зупинити його поширення та відвернути ще більше лихо.

За сумлінне виконання службових обов’язків, злагодженість у роботі, вміння оперативно реагувати на надзвичайні ситуації, міська рада висловлює вдячність особовому складу пожежної охорони Бериславського районного сектору (1 ДПРЧ). Для подолання наслідків надзвичайної ситуації, було залучено техніку міських комунальних підприємств КВУ «Бериславський водоканал» та КП «Бериславська ЖЕК-1». Організацію дій взяв на себе начальник КП «Бериславська ЖЕК-1» Юрій Раков, який оперативно та професійно скеровував сили комунальників та узгоджував дії з рятувальною службою. Координацію виконував перший заступник міського голови Сергій Шматов. Цим людям варто окремо подякувати, від самого виявлення підпалу до остаточної перемоги над полум’ям вони були на своєрідній «передовій».

Всім нам варто замислитись та розібратись, як виникають подібні ситуації. За інформацією рятувальників, осередок вогню виник на низині балки та згодом піднявся схилами і перекинувся на полігон. Хто і з якою метою випалює траву, чи є дії цих людей свідомими, слід спитати у кожного з нас, адже вони спричиняють величезні проблеми для всіх бериславців. Хто розводить багаття, хто не відреагував вчасно та не попередив потенційну небезпеку. Перш ніж шукати винного, та вказувати як працювати рятувальникам та міській владі, задайте це питання самому собі.