Офіційний сайт Бериславської міської ради

9

Серпень

2021

Легалізація праці важлива для всіх

Чергові зустрічі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення з підприємцями міста

6 серпня 2021 року робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на території Бериславської міської територіальної громади в черговий раз вийшла до підприємців міста, щоб в котре проінформувати, надати консультації та роз’яснення суб’єктам господарювання з приводу офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками.
Проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з 21 підприємцем, які здійснюють свою діяльність у торгівельній мережі міста, закладах харчування, надають перукарські та інші послуги. Члени робочої групи роз’яснили суб’єктам господарювання норми законодавства про працю, порядок оформлення найманих осіб, переваги офіційного працевлаштування працівників, ризики неформальних трудових відносин. Наприклад, за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору роботодавцю загрожує штраф у розмірі 60 000 грн за кожного робітника. А провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без подання повідомлення про початок здійснення господарської діяльності, якщо обов’язковість подання такого повідомлення передбачена законом, –   штраф від однієї тисячі до двох тисяч НМДГ (від 17 000 грн. до 34 000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої (ст 164 КпАП).
Шановні роботодавці!


Тільки офіційно оформлена робота є гарантією соціального захисту найманих працівників, а для вас – запорукою процвітання бізнесу. Витрачені кошти по утриманню легальних працівників – це отримані в подальшому доходи від прибуткової діяльності підприємства. Встановлення тривалих трудових відносин, постійні працівники, відсутність плинності кадрів – слугує якісною рекламою самого роботодавця. І лише при належному ставленні до своїх прав та обов’язків обидві сторони трудових відносин можуть розраховувати на позитивний результат та досягнення поставлених цілей.
Закликаємо відповідальних роботодавців невідкладно укласти належним чином трудові відносини зі своїми найманими працівниками.