Офіційний сайт Бериславської міської ради

16

Травень

2018

Майбутнє варто планувати!

Всеукраїнський Тиждень репродуктивного здоров’я проходить у нашій державі кожної весни задля привернення уваги українців до питань збереження власного здоров’я та народження бажаних і здорових дітей. Цього року з 10 по 15 травня заходи пройшли під гаслом «Усвідомлене батьківство – щаслива сім’я».

15 травня 2018 року спеціалістами Бериславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі – Центр) проведено відверту розмову та анкетування про статеве виховання та репродуктивне здоров’я для учнівської молоді 10 – 11 класів Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, школярів 8-9 класів Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 4. У ході заходу діти більше дізналися про репродуктивне здоров’я, особливо у підлітковому віці, про наслідки ранніх статевих стосунків, ознайомилися із сучасними засобами контрацепції. Важливо, що учні активно долучилися до обговорення цієї важливої теми і зазначили, що такі відверті розмови простіше вести саме із соціальними фахівцями аніж з батьками.

Завершальним етапом Всеукраїнського Тижня репродуктивного здоров’я стала вулична акція у центрі міста та парковій зоні, під час якої спеціалісти Центру закликали жінок та подружні пари репродуктивного віку виважено приймати рішення стосовно планування сім’ї та ефективних методів контрацепції.

 Т.Дудченко, директор Бериславського районного центру
соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді