Офіційний сайт Бериславської міської ради

9

Травень

2020

На честь Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Бериславі запалили вогонь пам’яті

9 травня на Меморіальному комплексі в центральному парку міста запалав вогонь пам’яті. Міський голова разом з головою районної ради, районної державної адміністрації та іншими представниками влади, схилили голови біля меморіальної стели за загиблими у Другій світовій війні.

Через сьогоднішню ситуацію, проведення масових заходів обмежено, тож вшанування пам’яті воїнів-захисників в цей рік проходить у незвичному форматі. Але це не впливає на значимість цього свята для всіх нас. В продовж всього дня до стели будуть підходити жителі міста, аби віддати свою шану та повагу тим бійцям, що в свій час здобули перемогу та подарували нам мир.

«Я впевнений, що Бериславці, сьогодні будуть  приходити сюди, покладати квіти, схиляючи голови згадувати своїх рідних, тих хто залишився на війні. Цей день назавжди залишатиметься для нас особливим.» – сказав міський голова Олександр Шаповалов.

Сьогодні в місті живими залишилось всього п’ять учасників бойових дій, які брали безпосередню участь у другій світовії війни, це Олександр Карпович Великий, Сергій Костянтинович Затворницький, Петро Савелійович Бражко, Раїса Гаврилівна Матвієнко та Олексій Захарович Мовчан. І аби привітати їх із цим особливим днем, міська рада підготувала для них подарунки. Представники міської ради відвідали кожного ветерана аби передати вітання з 75-ю річницею Перемоги, подякувати та подарувати святкові пакунки.