Офіційний сайт Бериславської міської ради

21

Лютий

2018

Нарада щодо забезпечення належного технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових систем

20 лютого, в кабінеті першого заступника Берисласького міського голови була проведена консультаційна нарада щодо вирішення питання забезпечення належного технічного обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж у житлових будинках.

 

– На нараді розглянуто нове законодавство, яке змінює порядок обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Згідно з Законом України «Про житлово-комунальні послуги» визначено, що «технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання здійснюється співвласниками багатоквартирного будинку коштом співвласників», раніше ці витрати були включені у загальну ціну газу, тепер вартість тех.обслуговування винесена окремим рядком. Аби забезпечити технічне обслуговування і ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання, ОСББ мають укласти договір з кампанією, яка має право надавати такі послуги. – підкреслив перший заступник міського голови Сергій Шматов.

За словами начальника Новокаховського міжрайонного управління ПАТ «Херсонгаз» Юрія Ланчугова, в місті є два ОСББ, які на теперішній час не заключили договори з технічне обслуговування, це ОСББ «Дніпро» за адресою вул.Бєлгородська, 10 та ОСББ «Чайка» за адресою Одеська, 63. У цих будинках відсутня технічна документація газових мереж. Безпека експлуатації газових систем, це дуже важливе питання, без цього постачальник ПАТ «Херсонгаз» може припинити надання послуг.

Під час наради, виступили голова ОСББ «Дніпро» Володимир Чаплинський та заступник голови ОСББ «Чайка» Володимир Радченко. В результаті обговорення сторони дійшли до спільного рішення, про створення комісії в яку ввійдуть представники ОСББ, спеціаліст І категорії з питань газифікації та житловокомунального господарства Бериславської міської ради Сергій Сінкевич та представники ПАТ “Херсонгаз”. В продовж березня комісія проведе перевірку наявних технічних засобів та стан внутрішньобудинкових систем. Учасники наради дійшли згоди, що після розроблення та схвалення технічної документації, будуть укладені відповідні договори на технічне обслуговування систем газопостачання.