Офіційний сайт Бериславської міської ради

25

Травень

2020

Народний депутат про законодавчі ініціативи щодо децентралізації влади

Сьогодні децентралізація – це єдино правильна можливість розвитку країни, а не метод вирішення нагальних проблем.

На сьогоднішній день в Україні діє схема перерозподілу грошових коштів, так би мовити від зворотного. Левову частку податків і зборів регіон сьогодні перераховує до центру, тим самим наповнюючи державний бюджет, а після, шляхом субвенцій, випрошує у центру кошти для вирішення проблемних питань і свого розвитку. І якщо, приміром, центр вважатиме, що в якомусь регіоні ще рано займатися ремонтом дороги, то гроші не перерахує.

Відновлення зрошувальної мережі призведе до виходу з зони ризикового землеробства, до розвитку високоінтенсивних технологій і продовольчої безпеки у зв’язку зі зміною природного клімату.

Ведучи роботу в фізико-хімічному дослідженні джерел, багато аграріїв зможуть стати конкурентноспроможними, так як на полив врожаю витрачаються величезні кошти. Не варто забувати і про цільове призначення та звернути увагу на належний розвиток водних очисних споруд в цілому.

Створюючи ефективну інфраструктуру та умови для інвестицій на рівні регіону, ми станемо більш привабливими для інвесторів, які зможуть послабити залежність від закордонних інвестицій, вливаючи фінанси в нашу країну, створюючи додаткові робочі місця, розвиваючи регіони в цілому.

Для уникнення даних маніпуляцій і підвищення ККД, були розроблені і подані два найважливіших законопроекти до Бюджетного та Податкового кодексів, які значно розширять можливості і потенціал розвитку регіонів, шляхом стимулювання нових дохідних джерел.

Одним з таких джерел є рентна плата за транзит природного газу територією України.

Практична реалізація цієї ініціативи дозволить збільшити обсяг доходів державного та місцевих бюджетів шляхом перерозподілу грошових потоків і збільшення місцевих бюджетів, а також забезпечить наповнення додатковими фінансами, які місцеві бюджети зможуть освоїти на соціально-економічний розвиток, будівництво, капітальний ремонт, культуру і т.д.

Адже ніхто інший, як жителі на місцях знають першочергові проблеми свого регіону. Їм і тільки їм дозволено вирішувати планомірність розвитку рідного міста, селища, вулиці.

(За інформацією з офіційного сайту народного депутата України І.Колихаєва у Фейсбуці)