Офіційний сайт Бериславської міської ради

13

Травень

2017

Непереборна Cила духу

11 травня 2017 року в Палаці спорту м. Гола Пристань відбулися  відбіркові змагання Херсонської області в рамках ювілейної 5-ої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».

Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу» – це відкритий спортивний захід, що проводиться з метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації у суспільство, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві.

 

Змагання розпочалися з урочистого параду учасників на чолі з начальниками відділень виконавчої дирекції Фонду в Херсонській області під виконання Державного Гімну України. В змаганнях приймали участь 11 районних команд Херсонської області, загальна кількість учасників 130 осіб.

Всіх учасників ювілейної п’ятої обласної спартакіади та гостей щиро привітав мер міста Гола Пристань Бабич О.В. та голова Голопристанської районної державної адміністрації Гасаненко Т.В. З гарними побажаннями до учасників змагань звернувся начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Херсонській області Сергій Павлович Музикант та поважні гості спартакіади.

Змагання проходили з семи видів спорту: бомбаскет, дартс, настільний теніс, армреслінг, гирьовий спорт, шахи та шашки.

До складу команди  від відділення ВД ФСНВ у Бериславському районі  увійшли: Пушкар Анатолій Іванович с.Качкарівка, Харченко Віталій Вікторович с.Ольгівка, Булкіна Любов Василівна м.Берислав, Щербак Дмитро Олегович м.Берислав, Бондарь Степан Максимович м.Берислав,   Чирко Павло Андрійович смт.Козацьке, Майборода Олександр Васильович м.Берислав та Жидков Володимир Павлович м.Берислав.  Всі учасники виступили достойно та зайняли призові місця, а саме:

Щербак Д.О. виборов 1 місце у змаганнях з дартс;

Жидков В.П. зайняв 3 місце у грі в шашки;

Харченко В.В. виборов 1 місце у змаганнях з настільного тенісу;

– Чирко П.А.:

– посів 1 місце у змаганнях з армспорту понад 90 кг;

– виборов   2 місце у гирьовому спорті понад 90 кг;

Пушкар А.І.:

 

–  виборов  1 місце у змаганнях з армспорту до 90 кг;

–  посів      2 місце у гирьовому спорті до 90 кг;

Майборода О.В.  виборов 2 місце з бомбаскету.

В загальному заліку команда учасників від Бериславського району посіла 2 командне місце.

Звичайно, переможцям, які посіли призові місця вручено грамоти та медалі.

Учасники змагань продемонстрували спортивний гарт, спритність та наполегливість у здобутті перемоги. На території Палацу спорту панував дух здорового суперництва та спортивного братерства. Люди, які змагалися у різних видах спорту, звикли перемагати  біль, відчай і слабкість, а тому достеменно можна сказати, що тут перемагала не сила м’язів, а сила духу.

Свято спорту закінчилося частуванням учасників спартакіади українською кухнею.

Всі учасники залишилися задоволеними організацією та проведенням регіональних змагань  ювілейної 5-ої  Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».

Із сильніших та спритніших учасників у всіх видах спорту сформована обласна команда Херсонської області. Тож привітаємо наших земляків, які увійшли до складу збірної Херсонщини: Щербак Д.О., Пушкар А.І., Чирко П.А. та Харченко В.В.

Побажаємо  збірній команді  Херсонської області проявити себе у фіналі ювілейної 5-ої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу» в місті Одеса у червні 2017 року!

С.Діденко, начальник відділення ВД ФСНВ у Бериславському районі