Офіційний сайт Бериславської міської ради

11

Червень

2018

НЕПЕРЕБОРНА СИЛА ДУХУ

06 червня 2018 року в Палаці спорту м. Гола Пристань відбулися  відбіркові змагання Херсонської області в рамках 6-ої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці “Сила духу”.
Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці “Сила духу” (далі – спартакіада) – це відкритий спортивний захід, що проводиться з метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації у суспільство, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві.
Змагання розпочалися з урочистого параду учасників на чолі з начальниками відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області. В змаганнях приймали участь 8 районних команд, загальна кількість учасників 91 особа.Всіх учасників шостої обласної спартакіади та гостей щиро привітав мер міста Гола Пристань Бабич О.В. та голова Голопристанської районної державної адміністрації Гасаненко Т.В. З гарними побажаннями до учасників змагань звернулася начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області Світлана Анатоліївна Главацька.
Змагання проходили з шести видів спорту: бомбаскет, дартс, настільний теніс, армреслінг, гирьовий спорт та шахи.


До складу команди  від Бериславського відділення  увійшли: Пушкар Анатолій Іванович с.Качкарівка, Харченко Віталій Вікторович с.Ольгівка, Булкіна Любов Василівна м.Берислав, Щербак Дмитро Олегович м.Берислав, Бондарь Степан Максимович м.Берислав, Чирко Павло Андрійович смт.Козацьке, Майборода Олександр Васильович м.Берислав, Красуляк Ірина Миколаївна с.Зміївка, Обидьонов Анатолій Євгенійович смт. Велика Олександрівка та Фляга Анатолій Георгійович с.Качкарівка.

Всі учасники виступили достойно та зайняли призові місця, а саме:
Щербак Д.О. виборов – 1 місце у змаганнях з дартс;
Харченко В.В. виборов – 1 місце у змаганнях з настільного тенісу;
Чирко П.А. виборов – 1 місце у змаганнях з армспорту понад 85 кг;
Пушкар А.І. виборов – 1 місце у змаганнях з армспорту до 85 кг;
Обидьонов А.Є.  виборов – 1 місце з гирьового спорту до 85 кг;
Красуляк І.М. посіла – 2 місце з дартс;
Фляга А.Г. виборов  – 3 місце з гирьового спорту до 85 кг;
Булкіна Л.В. посіла – 3 місце з бомбаскету.
В загальному заліку Бериславська команда учасників виборола 2 командне місце.
Звичайно, переможцям, які посіли призові місця вручено грамоти та медалі.
Учасники змагань продемонстрували спортивний гарт, спритність та наполегливість у здобутті перемоги. На території Палацу спорту панував дух здорового суперництва та спортивного братерства. Люди, які змагалися у різних видах спорту, звикли перемагати  біль, відчай і слабкість, а тому достеменно можна сказати, що тут перемагала не сила м’язів, а сила духу.
Свято спорту закінчилося частуванням учасників спартакіади українською кухнею.
Всі учасники залишилися задоволеними організацією та проведенням регіональних змагань 6–ої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці “Сила духу”.
Із сильніших та спритніших учасників у всіх видах спорту сформована обласна команда Херсонської області. Тож привітаємо наших земляків, які увійшли до складу збірної Херсонщини: Щербак Д.О., Пушкар А.І., Чирко П.А., Харченко В.В. та Обидьонов А.Є.

Побажаємо  збірній команді  Херсонської області проявити себе у фіналі 6–ої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці “Сила духу” в місті Ужгороді у вересні 2018 року!

С.В.Діденко, начальник відділення