Офіційний сайт Бериславської міської ради

15

Квітень

2024

Партнерство Берислав – Готланд


Представниці Бериславської громади прийняли участь у воркшопі “Мережа демократичної стійкості” у місті Сараєво Боснії та Герцеговині.

Місце проведення воркшопу обрано не випадково, місто Сараєво зазнало руйнувань під час війни, проте, завдяки наполегливості та роботі громадських організацій, владних структур та міжнародних партнерів, воно змогло відновитися. Тому саме на цьому прикладі учасники воркшопу намагалися вивчити найкращі практики та уникнути помилок у процесі відновлення своїх власних громад.


Цілями воркшопу було:

  1. Зміцнення стосунків із Шведськими партнерами, напрацювання спільної стратегії відновлення;
  2. Здобути нові знання та навички щодо реалізації проектів, спрямованих на зміцнення місцевої демократії;
  3. Організація питання прозорості та підзвітності;
  4. Підвищення спроможності стійкості муніципалітетів під час криз та в умовах війни.

Результатом роботи робочої групи став довготривалий проєкт співпраці зі Швецією. Конкретно, це співпраця між Бериславом та Готландом, спрямована на відновлення громади, покращення двосторонніх стосунків, та допомога у вирішенні викликів, що виникають в умовах війни. Особлива увага приділяється розробці плану відновлення з акцентом на розвиток туризму та інших сфер життєдіяльності.

Цей проєкт має перед собою тривалий шлях, але вже є успішний старт. Бериславська громада планує продовжувати свою роботу з відновлення та покращення громадського життя, спираючись на досвід та підтримку своїх партнерів.