Офіційний сайт Бериславської міської ради

8

Червень

2023

Представники Бериславської міської територіальної громади взяли участь у дводенному тренінгу VNG International «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні»

Учасники тренінгу мали можливість удосконалити свої знання з формування проектних пропозицій з метою отримання гранту від міжнародних донорів.

Оскільки Бериславська громада зазнала значних руйнувань через агресію з боку рф та продовжує перебувати у зоні активних бойових дій, місцевій бюджет не в змозі самотужки вирішити усі нагальні проблеми, викликані цією непереборною силою.

Спеціалісти VNG, які протягом поточного року супроводжують Бериславську громаду сприяють не лише у складанні Плану відновлення громади, а й надають професійну допомогу у підготовці документів для отримання гранту, у тому числі і за кошти організації, яку вони представляють. VNG International є Агентством міжнародного співробітництва асоціації муніципалітетів Королівства Нідерланди, яке надає консультативну та експертну допомогу у зміцненні демократичного місцевого самоврядування в нашій державі. На разі, лише 4 громади Півдня України були обрані для співпраці з VNG.

Під час проведення тренінгу учасники працювали над розвитком практичних навичок із залучення грантових коштів, аналізували можливості своєї громади, ознайомилися із інформаційно-аналітичними ресурсами, які дозволяють залучати грантове фінансування.

У цьому році Бериславська територіальна громада розпочала новий тривалий шлях, спрямований на її відновлення та розбудову. Він буде непростим, але результативним однозачно.