Офіційний сайт Бериславської міської ради

3

Лютий

2020

Про важливість офіційного працевлаштування

Начальник Бериславської ДПІ Новокаховського управління ДПС у Херсонській області Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Валентин Кондратенко, в складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Бериславської РДА, взяв участь у рейді – обстеженні суб’єктів підприємницької діяльності на території Тягинської та Львівської  сільських рад, щодо встановлення фактів використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин на території громад.

Під час заходу спеціалісти обстежили 17 місць торгівлі та виявили 2 факти порушень використання праці громадян без належного оформлення трудових відносин.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 №2313/0/1-20 щодо вжиття заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості населення, фахівці  провели  роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі та організації харчування, розповіли про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

Бериславська ДПІ  наголошує роботодавцям на необхідності легалізації трудових відносин з найманими працівниками, оскільки працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення про це територіального органу ДПС