Офіційний сайт Бериславської міської ради

10

Січень

2018

Проблеми, перспективи та розвиток прийомних сімей!

Сьогодні у районному центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу на тему: “Реалізація законних прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”.

 

До участі в обговоренні нагальних питань щодо стану утримання дітей у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу, долучилися Тетяна Дудченко директор Бериславського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Наталя Стаднік начальник відділу освіти, молоді та спорту, Олена Горішня начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації, директори загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів району.

Велику увагу приділили особливостям адаптації вище зазначених категорій дітей у шкільному колективі та участі прийомних батьків і батьків-вихователів у формуванні світогляду дитини.

 

На засіданні було підкреслено, що така велика кількість дітей, які виховуються у сімейних формах виховання та інтернатних закладах цілодобового перебування – це наслідок безвідповідального батьківства. І вирішенням цієї глобальної проблеми влада постійно. Наразі, стартувала програма інституалізації, головна мета якої повернути дітей у біологічні родини, оскільки немає кращої системи виховання, аніж система, побудована на сімейних цінностях та традиціях. Для тих діток, чиї батьки були позбавлені батьківських прав, оптимальним вирішенням проблеми залишається проживання у прийомних родинах.

У Бериславському районі у 6 прийомних сімֹ’ях та 10 дитячих будинках сімейного типу виховується 88 дітей. Законні права та інтереси кожного з них мають бути захищені. Кожен з них має право на турботу, любов та батьківську ласку.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, – одна із найболючіших соціальних проблем сьогодення. Вона потребує не лише уваги громадськості а й систематичної кропіткої спільної роботи батьків, вчителів та соціальних служб.

Не стійте осторонь! Цим дітям допомога зайвою не буває!

Т.Дудченко, директор Бериславського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді