Офіційний сайт Бериславської міської ради

14

Червень

2017

Реванш бериславців на спартакіаді «Сила духу»

За результатами обласної спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу», про яку  відділення ВД ФСНВ у Бериславському районі вже інформувало раніше, була сформована збірна команда потерпілих на виробництві Херсонської області. До складу збірної команди  Херсонщини (11 осіб – загальна кількість учасників команди) увійшли і три представника від Бериславського району, а саме: Анатолій Пушкар, Павло Чирко, Віталій Харченко.

І ось з 06 по 09 червня в м.Одеса на спортивному комплексі Національного університету «Одеська юридична академія», у фінальному етапі П’ятої Всеукраїнської спартакіади інвалідів праці «Сила духу», представники нашого району на  високому рівні показали свої вміння, конкуруючи  з представниками інших областей.

Впродовж кількох незабутніх днів люди з обмеженими можливостями змагалися у таких видах спорту: армспорту, бомбаскету, дартсу, настільного тенісу, шахів.

 

З вітальною промовою до присутніх звернувся голова Організаційного комітету та засновник спартакіади Валерій Григорович Акопян: «Я маю велику і високу честь бути сьогодні разом з вами і одним з вас на відкритті п’ятої Всеукраїнської спартакіади «Сила духу». Хочу передусім привітати кожного, хто прибув сюди з усієї України, здолавши не лише сотні кілометрів шляхів, а й переборовши власні фізичні бар’єри. Одеса – третє місто локації фінальних змагань. Сподіваюся, що, як перед цим Алушта та Ужгород, вона стане на кілька днів справжньою гостинною домівкою для майже 400 членів регіональних делегацій. Наша спартакіада – явище загальнонаціональне і в багато чому неповторне. Це територія багатогранності і розмаїття, середовище, що є суттю нашого життя. Життя тих, хто є її безпосереднім учасником, і тих, хто втілює цей проект. П’ята спартакіада… Перший, хоч і невеликий ювілей. А ніби щойно все розпочиналось. Були, пригадую, дискусії, перестороги, сумніви – а чи зможемо осилити цю грандіозну справу. Та головне, що було відчуття правильності і затребуваності такого кроку. І була тверда віра, що спартакіада запалить вогонь життєлюбності в серцях тисяч і тисяч співвітчизників, якими опікується наш Фонд. Я можу з гордістю заявити, що пишаюся нашим спільним дітищем і пишаюся усіма вами.  Лише такі люди як ви – величні духом та сповнені особливої мужності і непоборності можуть словами славетного співця України Павла Тичини гордо промовити: «Перемогти і жить. Перемогти і жить!».

На адресу Спартакіади надійшли вітання керівників держави – Президента України,  Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України.

275 учасників з 25 команд України, яскраво засвідчили – ідея масового фізкультурно-спортивного свята була не лише вміло реалізована, а й знайшла свій відгук у серцях тих, заради кого розпочато цю нову віху в історії Фонду.

Про те, що учасники змагань наповнені оптимізмом та жагою до нових звершень, свідчили їх посмішки – у них невпинне прагнення перемог, шлях до нових досягнень, адже усі учасники спартакіади – приклад сили духу. У кожному старті проявляють азарт, оптимізм і волю до перемоги. Хоча сама участь у змаганнях – це вже і є перемога. Сьогодні ці особливі люди доводять, що вони теж можуть працювати, творити, і навіть займатися спортом.

На сім сходинок вище піднялася команда Херсонщини в порівнянні з попереднім 2016 роком, залишивши позаду  такі команди, як місто Київ та Київську область, Вінницьку, Миколаївську, Запорізьку, Харківську та інші області. Наша збірна посіла почесне 12 місце набравши 228 очок.

Наші сильні чоловіки потужно виступили в змаганнях з армспорту. Анатолій Пушкар у ваговій категорії до 90 кг  виборов 6 місце, а Павло Чирко у ваговій категорії понад 90 кг виборов 7 місце.  Віталій Харченко у змаганнях з настільного тенісу виборов 11 місце.

Цей захід – яскравий приклад того, що жити повноцінним життям, наповненим подіями, новими звершеннями і перемогами, гідний кожен! Незалежно від того, хто зайняв призові місця, всі учасники змагань – Переможці, адже вони не опустили руки і, незважаючи ні на що, продовжують рухатися далі! Участь в спартакіаді – це вже перемога. Своїми успіхами і досягненнями ви переконливо довели, що сила духу перемагає будь-які негаразди. Тож хай сила духу ніколи не залишає вас.

С.Діденко, начальник відділення