Офіційний сайт Бериславської міської ради

24

Березень

2021

Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

На сьогодні в сфері трудових відносин найбільш актуально та гостро постало питання легалізації виплати заробітної плати та зайнятості, що безпосередньо впливає на зростання пенсійного забезпечення працівників та наповнення бюджетів усіх рівнів.

З метою вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення на території Бериславської міської ради діє робоча група з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, склад якої затверджено розпорядженням міського голови від 18.03.2021 № 57.

23 березня 2021 року робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення здійснено виїзд робочої групи на території Бериславської міської ради.

У ході роботи обстежено 20 закладів у галузі торгівлі (роздрібна торгівля продуктами харчування, алкоголем, тютюном) щодо стану оформлення трудових відносин з найманими працівниками та рівня заробітної плати — наймані працівники обстежених закладів отримують заробітну плату в межах чинного законодавства. Всі наймані працівники офіційно працевлаштовані та отримують заробітну плату згідно чинного законодавства. Фактів не виплати заробітної плати не встановлено.

Під час рейду активно проводилася інформаційно-роз’яснювальна робота серед роботодавців щодо відповідальності за нелегальну зайнятість, необхідності виплати офіційної заробітної плати та сплати внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Шановні громадяни!

Нагадуємо Вам, що заробітна плата в «конвертах» – це майбутнє без гарантій та впевненості! Необхідно вже зараз подбати про своє «завтра» і не погоджуватися на отримання нелегальної заробітної плати.

Ваше право – мати гідні умови праці, нести у свої родини добробут і спокій, отримувати соціальні гарантії.

Повага до себе починається з шанування законів своєї держави. Працюючи нелегально людина сама себе позбавляє права на соціальний захист та передбачені трудовим законодавством гарантії, а також ставить під загрозу своє здоров’я та майбутнє.