Офіційний сайт Бериславської міської ради

27

Червень

2017

Рятувальники локалізували пожежу та недопустили ще більших збитків

Вчора, 26 червня об 17.00 на номер 101 надійшло повідомлення про загорання сухої трави біля проїжджої частини по вул. Введенській (25 років Жовтня, район нового мосту). Вогонь перейшов балку та перекинувся на звалище. Вигоріла величезна площа балки, дим було видно з будь-якої частини міста. Пізно ввечері, коли змінився напрямок вітру, більша частина Берислава потерпала в наслідок димової задухи.

Для гасіння пожежі довелось задіяти підрозділи ДСНС з сусідніх міст. Аби приборкати вогонь, до Берислава прибула пожежно-рятувальна техніка з Каховки та Нової Каховки. Головне було не допустити щоб вогонь перекинувся на кладовище та приватні поля із легкозаймистою пшеницею.

Станом на ранок 27 червня, пожежу досі не вдалося остаточно ліквідувати. За словами вонгеборців, гасити сміття дуже важке завдання, воно має схильність тліти глибоко від поверхні і пролити його водою майже неможливо.

– Є явні ознаки навмисного підпалу, в цей день, майже одночасно, трава загорілась в трьох різних місцях, в балці Кизи-Кермен, міському сміттезвалищі та в районі управління водного господарства (біля непрацюючої автозаправки). – сказав начальник Бериславського районного сектору ДСНС України у Херсонській області Олег Барильник.

Місту вважай пощастило, що вогонь не завдав шкоди високовольтній лінії електропередач, яка проходить поруч. За словами експертів дим і вогонь здатні спричинити їх замикання, що в свою чергу могло призвести до ще більш руйнівних наслідків, як для населення так і промислових об’єктів.

З’ясувати обставини пожежі та виявити її винуватців мають правоохоронці, з відповідним листом до начальника Бериславського відділу поліції звернувся міський голова.

На щастя, ніхто не постраждав. Обставини виникнення пожежі з’ясовується.