Офіційний сайт Бериславської міської ради

3

Травень

2019

Від розмов до діла

Вирішення питання сміттєвої проблеми міста має реальні та конкретні успіхи. Як було анонсовано раніше (Новина від 12 Лютого 2019 «Стосовно лінії сортування твердих побутових відходів»), Берисласька міська рада за кошти міського бюджету профінансувала розроблення детального плану території та проекту землеустрою, уклала договір на розроблення проекту будівництва комплексу, його проектування профінансовано з місцевого бюджету. Все це ми зробили за кошти тільки міського та районного бюджету (за що подяка депутатам та голові районної ради Володимиру Коновалову), без залучення фінансової допомоги з інших джерел. Вдумайтесь, Берислав єдине місто в Херсонській області яке домоглось реалізації подібної ідеї. Ми перші хто рухається в цьому напрямку, та маємо реальний позитивний результат. Нашим досвідом вже завтра будуть керуватись інші міста.

Приємною новиною для всіх Бериславців має стати те, що на прикінці квітня наш Проект з будівництва комплексу по сортуванню побутових відходів був успішно поданий у Міністерство екології та природних ресурсів та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державного Фонду Регіонального Розвитку, невдовзі він пройде розгляд в Кабінеті Міністрів України. Після того як його затвердять, Проект отримає державне фінансування його будівництва.

Кому цікаво, зрозуміють, що це не пусті слова, а реальні та конкретні досягнення команди міської ради. Тут звісно не можна забути про сприяння зі сторони районної влади та області.

Довгоочікувана розв’язка вже в осяжному майбутньому, і всі ми, бериславці, матимемо видимий результат.

І це не єдина хороша новина. Позитиву всім нам очевидно додасть звістка про те, що вирішення питання з очисними спорудами також має новий, фінальний виток. Оскільки Проект реконструкції очисних споруд міста також був успішно поданий до Міністерства екології та природних ресурсів. Його чекає та сама процедура розгляду та затвердження. І це вже величезний крок до його реалізації.

Всі ми пам’ятаємо, що розмови стосовно необхідності проведення реконструкції починались у далекому 2003 році. Багато хто з високопосадовців обіцяв допомогти, багато хто реально просував наше питання. Проводилась розробка проектів, проте за відсутності державного фінансування вони не були реалізовані.

Сьогодні ми маємо вже реальний шанс остаточно вирішити це питання.