Офіційний сайт Бериславської міської ради

30

Листопад

2017

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

З нагоди всеукраїнської акції “16 днів проти насильства”, що проводиться з 25 листопада по 10 грудня, працівники Бериславського районного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Бериславській ЗОШ №1 провели захід з учнями 10-го класу на тему: “На захисті дитини від насильства стоїть закон”.

У ході інформаційної години діти отримали знання про поняття «насилля», його види, та основні нормативні акти, що гарантують правовий захист дітей. З учнями було обговорено та змодельовано ситуації насилля по відношенню до дітей. Після обговорення діти отримали буклети Центру “Насильство над дітьми в школі. Як діяти та запобігти?”.

Фахівець Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що долучилася до проведення заходу, розкрила поняття «шкільного булінгу».

Здається, почуття доброти сьогодні покинуло шкільні стіни, на зміну йому прийшли закони джунглів. Сумні випадки принижень і побоїв траплялися, звичайно, й раніше. Але сьогодні занадто багато дітей відчувають себе абсолютно беззахисними. Вони живуть в нестабільний час і в нестабільній родині (розлучення батьків, страх дорослих втратити роботу, фінансові труднощі в сім’ї…).

Дитина-жертва найчастіше, самотня, слабкіша фізично, соціально нестійка, нестабільна, по природі може бути відособленою, тихою, може мати відмінні від інших риси характеру: тонку душевну конструкцію, плаксивість, уразливість, слабко розвинуте почуття гумору, добродушність, поступливість, не конфліктність. Ці діти не можуть постояти за себе, а захистити їх нікому.

Зверніть увагу на своїх дітей! Почуйте їх!