Офіційний сайт Бериславської міської ради

17

Вересень

2018

Залишили слід в історії шостої всеукраїнської спартакіади “Сила духу”

За результатами обласної спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу», про яку  Бериславське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області вже інформувало раніше, була сформована збірна команда потерпілих на виробництві Херсонської області. До складу збірної команди  Херсонщини (11 осіб –загальна кількість учасників команди) увійшли і чотири представника  від відділення, а саме: по Бериславському району Анатолій Пушкар, Павло Чирко, Віталій Харченко та по Великоолександрівському району Анатолій Обидьонов.

І ось з 11 по 15 вересня в м. Ужгород на спортивній базі «Юність», у фінальному етапі Шостої Всеукраїнської спартакіади інвалідів праці “Сила духу’, представники нашого відділення на  високому рівні показали свої вміння, конкуруючи  з представниками інших областей.

Впродовж кількох незабутніх днів люди з обмеженими можливостями змагалися у таких видах спорту: армспорту, бомбаскету, дартсу, настільного тенісу, шахів.

Організатором загальнонаціонального заходу виступає Фонд соціального страхування України, під опікою якого знаходиться понад 207 000 осіб – потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань. Метою спартакіади є соціальна реабілітація і створення умов для повернення осіб з інвалідністю до активного життя, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до проблем потерпілих на виробництві. Цього року на Закарпаття приїхали 274 спортсмени із усіх областей України (25 команд) – це переможці фінальних етапів змагань.

З вітальною промовою до присутніх звернувся в.о. директора виконавчої дирекції Фонду Нестеров Сергій Володимирович: «Надзвичайно радий бути сьогодні разом з вами на цьому величному святі. У цій залі вже вкотре зібралася велика фондівська родина з усіх куточків України, наші поважні гості. З великою приємністю бачу перед собою ваші щасливі очі, захопливу різнобарвну картину, яку немов би намалювали наші яскраві спартакіадівці. Ви – уособлення цілої країни, такої різноманітної, але прекрасної і єдиної в споконвічних прагнень та простих земних мріях до кращого життя. Ви – незборима сила людського духу, яка гартує та зміцнює кожного з вас. Спадає на думку – не так багато, здається, в державі подій, які б мали таку позитивну і щиру енергетику, що захоплювала і дивувала все ширше і ширше коло людей. Якщо порівняти склад учасників минулорічних та нинішніх фіналів, то він змінився більше, ніж наполовину. Це свідчить, як мінімум, про дві важливі речі – серед потерпілих на виробництві зросла привабливість спартакіади як цікавого і корисного заходу, що, в свою чергу, зумовило посилення конкуренції за місця в збірних командах регіонів. Переконаний, що такі процеси лише додають віри і впевненості в правильності кроків щодо залучення наших співгромадян з особливими потребами до активного життя. Відчуваю, як в передчутті чогось справжнього і значимого, в унісон зараз б’ються серця тих, чия доля в силу певних життєвих обставин нерозривно пов’язана з Фондом соціального страхування. Запевняю, що ми робили і будемо робити все можливе аби ваше нелегке, увінчане бідою, життя було світлішим на посмішки, радіснішим на успіхи і перемоги. Хочу сердечно подякувати усім тим, хто долучився до підготовки спартакіади. Це сотні людей – насамперед співробітники Фонду, які фактично на волонтерських началах зробили все для того, аби організувати відбори, спорядити команди та довезти їх сюди. Все аби цьогорічна спартакіада відбулася. Адресую щирі слова вдячності присутнім сьогодні керівництву крайової влади за вашу небайдужість, вашу підтримку і розуміння конкретних дій для наших людей. Зі свого боку спартакіада, як на мене, додає позитивного іміджу Закарпаттю, оскільки сотні людей з усієї України мають змогу протягом кількох днів отримувати задоволення від перебування тут, аби множити затим любов до цієї чарівної землі. А зараз, дорогі друзі, настала довгоочікувана хвилююча мить, щоб з вашого дозволу урочисто проголосити – шосту Всеукраїнську спартакіаду «Сила духу» відкрито! В добру путь, спартакіадо! Нехай перемагає вічна сила духу!».

Затим, після церемонії підняття державного прапора, було зачитано вітання керівників держави – Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та Міністра соціальної політики України, що надійшли на адресу учасників, організаторів та гостей спартакіади.

З привітаннями до учасників церемонії відкриття також звернулися: заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ярослав Васильович Галас, перший заступник Закарпатської обласної ради Йосип Йосипович Борто, заступник Ужгородського міського голови Гомонай Василь Васильович.

Про те, що учасники змагань наповнені оптимізмом та жагою до нових звершень, свідчили їх посмішки – у них невпинне прагнення перемог, шлях до нових досягнень, адже усі учасники спартакіади – приклад сили духу. У кожному старті проявляють азарт, оптимізм і волю до перемоги. Хоча сама участь у змаганнях – це вже і є перемога. Сьогодні ці особливі люди доводять, що вони теж можуть працювати, творити, і навіть займатися спортом.

Команда Херсонської області достойно виступила, залишивши позаду  такі команди, як місто Київ, Миколаївську, Запорізьку, Харківську та інші області.

Цей захід – яскравий приклад того, що жити повноцінним життям, наповненим подіями, новими звершеннями і перемогами, гідний кожен! Незалежно від того, хто зайняв призові місця, всі учасники змагань – Переможці, адже вони не опустили руки і, незважаючи ні на що, продовжують рухатися далі! Участь в спартакіаді – це вже перемога. Своїми успіхами і досягненнями ви переконливо довели, що сила духу перемагає будь-які негаразди. Тож хай сила духу ніколи не залишає вас.

 

                                                                                                                                                                       Начальник відділення,                                                                                                                                                С.В.Діденко