Офіційний сайт Бериславської міської ради

23

Квітень

2024

Засідання комісії ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Виконавчому комітеті Бериславської міської ради та «Партнерство влади і громади заради відновлення «Діємо разом!»»


Сьогодні відбулися два заходи для Бериславської міської територіальної громади.

Перший захід був присвячений засіданню комісії ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Бериславської міської ради, який пройшов у змішаному форматі.

На порядку денному заходу було обговорено ряд важливих питань стосовно виплат для внутрішньо переміщених осіб.


Засідання розпочала Дебріна Леся Георгіївна – голова засідання ради ВПО, ознайомивши всіх присутніх з порядком денним:

  • Про виплати внутрішньо переміщеним особам з 1 березня 2024 року;
  • Про актуалізацію анкети «Актуальні питання ВПО».

На засіданні Маргарита Анатоліївна Гришко – в.о. начальника відділу соціального розвитку та захисту населення. Доповідачка розкрила всі законодавчі нововведення стосовно соціальної допомоги.

Заслухали Дядюна Олега Валерійовича – голову Причорноморського центру соціальних і політичних досліджень (ПЦПСД), який акцентував про необхідність проведення чергового анкетування ВПО громади у зв’язку зі змінами щодо виплат на проживання.

У ході засідання вирішили провести чергове анкетування по актуальним потребам і проблемам ВПО громади і мешканців громади, які мають статус ВПО.


Друга частина була присвячена проєкту «Партнерство влади і громади заради відновлення «Діємо разом!»».

Цю частину розпочала Борисенко Тетяна Анатоліївна – заступник міського голови з соціальних питань, ознайомивши присутніх з ходом проведення заходу та розповіла про сучасні методи роботи Бериславської міської територіальної громади.

Потім Яковлєва Яна Валеріївна – в.о. начальника Управління освіти, культури, молоді, туризму та спорту, розповіла про важливість взаємодії та партнерства з міжнародними представниками і про початок співпраці з муніципалітетом Готланду.

Представники Чорноморського центру політичних і соціальних досліджень привітали представників Бериславської громади з початком створення ХАБу і вручили ноутбуки, які будуть використані в роботі центру.

 


Далі слово надали Молчанову Володимиру, керівник проекту – який провів діагностику стану громадського суспільства Бериславської громади. Експертами було продемонстровані висновки та рекомендації щодо покращення стану громадського суспільства нашої громади.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері. На завершення Дементієм Білим, експертом ПЦПСД, було проведено практичну частину, де всі присутні мали змогу дізнатися про основи проєктного менеджменту.